Saturday, December 9, 2006

Şarkılar, şarkılar, şarkılar ...

Müzik ve Şarkılar
İnsan beyni çok garip işleyen bir cihaz, en zor anda farkında olmadan gerekli kararları aldıran, en rahat zamanda kararsızlığın karanlığına sürüklenen, bir önceki öğünde ne yediğini hatırlamayan ama 10-15 yıl önce başına gelen bir olayı en ince ayrıntısına kadar hatırlayıp tekrar yaşatan bir yapı.
Hmm duruma daha dar yaklaşıcak olursak, her zaman hafızam zayıftı, bilmiyorum balık olmamdan mı kaynaklanıyor (galiba bir sonraki yazı konumu buldum :) yoksa genetik mi yada ben geliştirmeye çalışmadığım için mi düşük kapasitede çalışıyor bilmiyorum. Bu konudaki iddiam şu beyin hiçbir şeyi unutmaz, her şeyi elinden geldiğince kaydeder, çok kullanılanları omurilikle ilişkilendirir, az kullanılanları dosyalar dolaplara zamanı gelince incelemek üzere kaldırır. Ve bazı şeyleri bilinç altı dediğimiz kilitli kasalara kaldırır. Her zaman ordadır arasıra orda olmasından kaynaklanan varlığının gücü bizi etkiler. İşte çocukluğuna dönelimin mantığıda sanırım bu o kasaları bulup açmak içini boşaltmak.
Ama bazen bu kasalardan kurtulmak istemeyiz, içindekiler unutmak istediklerimiz ama asla unutmak istemediklerimizdir, onları arkada bırakmak ve yeniden başlamak isteyebiliriz ama onlarsızken bizi biz yapan yap-boz parçaları eksiktir. İşte bazen küçük bir duyu, koku, görüntü, ses bizi boşa alır, el frenimizi çeker, motor susar. Beynimizin içine bir yolculuğa çıkarız, bir şeyi arıyor gibiyizdir ama ne olduğunu bilmeyiz, bir anahtarımız ve sonsuz kapımız vardır denemeye başlarız. Hayır burda değil, hayır o zaman değil, hayır o değil ve sonunda doğru kapı açılır, bir an hafifleriz, geçmiş bizi kaplar, nirvana vari bir duruma erişiriz. Hep orda kalmak isteriz ama birkaç saniye sonra tekrar dünyadayızdır :)
İşte beni en çok etkileyen şarkılardan biri Sentenced'ın Nepenthe şarkısı, kendilerinden bu şarkıyı canlı olarak dinleme şansınada erişmiş olmaktanda ayrıca mutluluk duyuyorum :) Bilmiyorum sözler mi , müzik mi, sentenced mı hepsimi ama bu şarkıda beni etkileyen birşey var:)


NEPENTHE
(music: Tenkula & SENTENCED, words: Jarwa)

think about all the good in your life
- it's only temporary
think about all the positive sides in life
- they never last forever

so drink to forget
and drown all your sorrow
bury your dreams
choose mind refinery

all the tears and the fears and the lies and the cries and the...
(nepenthe)
all the tears and the fears and the lies and the cries of the past

when the light of the chosen has died
when the Master is slave to his life

all the tears and the fears and the lies and the cries and the...
(forget)
all the love and the hate and the hate and the hate for you - my love

when the light of chosen has died
it is time to do something right, for once, goddamned!

so drink to forget
and drown all your sorrow
bury your dreams
and choose Catharsis!

all the tears and the fears and the lies and the cries and the...
(revenge)
all the hate in the world is the power to bring you down!

when the light of chosen has died
it is time to pay back for their crimes



note of the depths : Sentenced'da aynı şarkının başındaki duruma uğradı, bütün güzel şeyler gibi oda geçti ve gitti. Grup yanılmıyorsam geçtiğimiz sene "The Funeral Album" albümünün ardından Sentenced'ın sona erdiğini açıkladı. Sanırım zirvedeyken bırakmak sözünün tam karşılığı bu. Gerçekten üzücü ama hayat devam ediyor. Bknz. "Emotional Winter" bir kaç post öncesi :)

No comments: